Over Ons

Villa Helena


Marianne en Jan hebben vroeger al heel wat ervaring opgedaan als gastkoppel want tot 2006 kon u bij hen terecht in hun eerste B&B te Herne in het mooie Pajottenland. Met heel wat spijt in het hart, maar omwille van onverwachte omstandigheden zijn ze dan verhuisd naar Leuven waardoor ze hun B&B jammer genoeg moesten sluiten. Maar het idee heeft hen nooit losgelaten.

Sinds enkele jaren wonen ze in Linden (Lubbeek) waar haar prachtige en veelzijdige omgeving hen onmiddellijk de zin gaf om Villa Helena nieuw leven in te blazen.

Villa Helena is gelegen op het topje van de Speelberg, meteen het hoogste punt van Linden vanwaar u een prachtig zicht hebt op de wijde omgeving. Het huis was vroeger eigendom van een professor van de Leuvense universiteit en werd gebouwd in de typische villastijl van midden jaren zeventig. De grote tuin (32 are) lijkt wel een parkje met zijn grote bomen en straalt een enorme rust uit.

Je kunt kiezen tussen twee grote kamers met eigen sanitair, beiden met zicht op de tuin. De ene, Kaslo, is wat hedendaagser ingericht, terwijl de andere gastenkamer,  Tenterden, eerder een Engelse sfeer uitstraalt. Beide kamers zijn genoemd naar plaatsen waar de gastheren ooit hun hart hebben verloren.


Villa Helena vormt door zijn ligging langs het knooppuntennetwerk het ideale startpunt voor heel wat unieke wandel- of fietstochten langs velden, bossen en de typische Hagelandse holle wegen.

Maar wie eerder van cultuur houdt kan terecht te Leuven dat op fietsafstand (7 km.) ligt. Vanaf hier kun je ook de trein nemen die je op heel korte tijd naar Brussel brengt. Of waan je terug in de middeleeuwen  in de schaduw van het kasteel te Horst.

Wie eerder de gastronomische toer wil opgaan kan terecht in de vele originele eetgelegenheden in de buurt.

En natuurlijk verwelkomen we graag gezinnen met kinderen in onze familiekamer.

© Plus Productions